Понад двадцять трав і кору хінного дерева залишають настоюватися на алкоголі, всі трави діляться на три групи відповідно до ароматичного профілю. Після мацерації, близько трьох місяців, настої змішують і відправляють на дозрівання на 6 місяців в дубові бочки до отримати правильного балансу. Потім екстракти додаються до вина разом з алкоголем і цукром. Потім вино освітлюється і зберігається в прохолодному місці при контрольованою температурі приблизно 10/12 днів, після чого вино фільтрується і розливається по пляшках.
Вміст цукру: 184 г / л
Рекомендований термін зберігання - 30 років
Бароло Кінато - червоне кріплене ароматизоване вино з хініном з італійського регіону П'ємонт на півночі країни. Своєю репутацією і визнанням зобов'язане тому факту, що його роблять на основі знаменитого вина Бароло, причому витриманого.
Незважаючи на те, що лише Barolo DOCG може служити основою для Barolo Chinato, останнє не успадковує статусу першого, тобто саме не може маркуватися як однойменний DOCG.