Виноград Бьянколелла, типовий сорт центральної Італії і островів.
Уродженець італійського регіону Кампанія, виноград Бьянколелла прибув на острів Понца з острова Іскья (в затоку Неаполь) в 18 столітті, коли місто перебувало під владою монархів Бурбонів. У той час вирощування винограду в регіоні Лаціо було дозволено виключно на острові Понца. Виноград ріс біля підніжжя стрімкої морської скелі увінчаною значним маяком Іль Фаро делла Гуардія. Маяк був побудований в 1886 році висотою 112 метрів над рівнем моря. Його білий промінь світла має дальність дії 24 морських миль.
Бьянколелла - білий сорт винограду, поширений в Кампанії, в провінціях Неаполь, Казерта і особливо на острові Іскья і Капрі, також у Франції на Корсиці.
Швидше за все Бьянколеллу завезли на Іскью стародавні греки. Перші письмові згадки про цей сорт винограду відносяться до 1868 року. З сорту Бьянколелла виходять свіжі і висококислотні вина, з ароматами квітів і фруктів, мигдалю і трав. Вино є відмінним супроводом для рибних страв, пасти з морепродуктами і молодих ніжних сирів.