Обидва червоних сорти винограду збирають, коли повністю дозріють (Сіра може навіть бути трохи підв'яленою) і вініфікують окремо.
Сіра ферментується на місцевих дріжджах 18-20 днів. Протягом перших декількох днів цього процесу ферментоване сусло переливається і повертається (процес делестажа) кілька разів.
Техніка занурення вниз (punching down technique), використовується для Пті Вердо, так як цей підхід гарантує оптимальний витяг дубильних речовин і поліфенольних сполук із винограду. В результаті виходить повнотіле Пті Вердо, яке дає Mater Matuta довгий потенціал до старіння, а Syrah надає йому складність характеру і м'які танини і інтенсивний ароматчорної вишні і спецій.
Після ферментації вина витримуються 22-24 місяці в дубі після чого купажуются і витримуються ще 10-12 місяців в пляшці.
Історична довідка:
Назва Mater Matuta походить від імені древньої італійської богині світанку, захисниці родючості і народження. Її культ поширився по всій центральній Італії і в її честь був побудований знаменитий храм в стародавньому місті Сатрикума, в провінції Латіна.