Mater Matuta 0,75 L

Матер Матута - Арт. GIG106
Червоне Сухе

Об'єм

Пляшка 0,75 л
4 060 ₴

Кол-во

Замовити алкогольні напої можуть особи, старші 18 років


Обидва червоних сорти винограду збирають, коли повністю дозріють (Сіра може навіть бути трохи підв'яленою) і вініфікують окремо.
Сіра ферментується на місцевих дріжджах 18-20 днів. Протягом перших декількох днів цього процесу ферментоване сусло переливається і повертається (процес делестажа) кілька разів.
Техніка занурення вниз (punching down technique), використовується для Пті Вердо, так як цей підхід гарантує оптимальний витяг дубильних речовин і поліфенольних сполук із винограду. В результаті виходить повнотіле Пті Вердо, яке дає Mater Matuta довгий потенціал до старіння, а Syrah надає йому складність характеру і м'які танини і інтенсивний ароматчорної вишні і спецій.
Після ферментації вина витримуються 22-24 місяці в дубі після чого купажуются і витримуються ще 10-12 місяців в пляшці.
Історична довідка:
Назва Mater Matuta походить від імені древньої італійської богині світанку, захисниці родючості і народження. Її культ поширився по всій центральній Італії і в її честь був побудований знаменитий храм в стародавньому місті Сатрикума, в провінції Латіна.

читать дальше
Аромат, Колір, Смак Колір: рубіново-червоний. Аромат: кавових зерен, фіалок, стиглої чорної вишні, коріандру, мускатного горіха і кориці. Смак: шовковистий і спокусливий, але прекрасно підкріплений танінами і довгим післясмаком.
Сортовий склад Сіра 85%, Пті Вердо 15%.
Міцність 14%
Солодкість Сухе
Виробник Casale del Giglio
Вінтаж 2017

Відмінно поєднується

з м'ясними стравами і сирами середньої витримки.

Температура сервірування

16-18 С

Please wait...