Територія походження: Південно-Західна і Центральна Сицилія
Грунт: Змішаний склад, схильний до вапняку
Висота: Від 100 до 350 метрів над рівнем моря
Клімат: Середземноморський острівний, що має тенденцію до жаркого посушливого
Виноградники: Виноградник із середньою та високою щільністю лоз на гектар понад 4000
Збір врожаю: виноград зібраний вручну, ідеально стиглий у кінці вересня та на початку жовтня залежно від сорту
Виніфікація: Традиційне бродіння з мацерацією на шкірці від 5 до 8 днів з попередньою холодною мацерацією та змішуванням вин після яблучно-молочного бродіння
Дозрівання: При контрольованій температурі до січня
Витримка: Після розливу 2 місяці в підвалі при контрольованій температурі