Виноробна філософія Ornellaia з самого початку базувалася на бажанні знайти можливість для
вираження всіх виняткових властивостей власних земельних угідь.
Ornellaia - це кюве з сортів Каберне Совіньон, Мерло і Каберне Фран, справжнє вираження унікального терруара, споконвіку живе в гармонії з природою.
Дозрівання в барріках в цілому тривало 18 місяців в приміщенні з контрольованою температурою в винних підвалах «Тенута-дель-Орнеллайя», кожен сорт вініфіціровался окремо. Після перших 12 місяців дозрівання був виконаний ассамбляж, після якого вино знову перелили в Барріко і залишили дозрівати ще на 6 місяців. Далі перед бутилюванням вино освітлити за допомогою яєчного білка і відправили відпочивати тепер уже в пляшках ще на 12 місяців, і тільки після цього воно надійшло в продаж.