При подачі вино можна декантувати, щоб відокремити «fondo», осад, і оцінити його чистоту або вино може бути подаватися з «фондо», щоб більше оцінити його аромат.
Вино містить низький рівень сульфітів.
Naturalmente Prosecco Col Fondo Frizante - це найбільш оригінальна і традиційна версія Prosecco. Виніфікація відбувається без додавання сульфітів, шляхом природного бродіння «col fondo», на осаді. У вині наявний видимий осад - це натуральні дріжджі вина, які дають ароматну хлібну скоринку.
Температура подачі: 5-6С
Місцерозташування: маєток Pra’ Longo в Monastier di Treviso. Близькість до Адріатичного моря приносить морський вплив, а близькість до Доломітових Альп - сприяє створенню унікального мікроклімату для цього винограду.
Ґрунт: алювіальний, «каранто», складається з білої глини та доломітових відкладень.
Клімат: м'який. Відзначаються великі перепади температури вдень і вночі, ідеально підходить для збереження аромату і кислотності винограду.