Метод: традиційне кахетинське вино із квеврi.
Сапераві - це, мабуть, найвідоміший грузинський сорт у світі. У Грузії жоден сорт червоного винограду не може зрівнятися з Сапераві за поширенням, і, так само як і Ркацителі, він зустрічається в багатьох регіонах крім Кахетії, наприклад, знаменитий Рачулі Сапераві. Сапераві вирощують по всій Кахеті. Сапераві з різних регіонів досить сильно відрізняються один від одного, проте його завжди нескладно розпізнати завдяки незабутньому смаку та аромату. Вино із Сапераві часто витримують у квеврі, проте також відомі класичні вина із Сапераві, у тому числі витримані у дубових бочках. З Сапераві роблять відомі вина, які виробляються в однойменних місцевостях - Мукузані, Напареулі, Ахашені, Кіндзмараулі, Кварелі.