Тіньянелло виготовляється виключно з однойменного виноградника, ділянки площею близько 140 акрів (57 гектарів) з грунтами, багатими вапняком, і південно-західною експозицією на висоті 1150-1325 футів (350-400 метрів) над рівнем моря в маєтоку Тіньянелло. Це було перше вино Санджовезе, яке витримувалося в невеликих дубових бочках, перше сучасне червоне вино, в якому використовувалися такі нетрадиційні сорти, як Каберне, і одне з перших червоних вин з області Кьянті Классіко, вироблених без білого винограду.
Вино, яке спочатку називалося "Chianti Classico Riserva Vigneto Tignanello" (Кьянті Классіко Різерва з виноградника Тіньянелло), було вперше вироблено з однієї ділянки в 1970 році, тоді купаж містив 20% Canaiolo і 5% Trebbiano і було витримане в невеликих дубових бочках. У 1971 році воно стало тосканским червоним столовим вином, а не Кьянті Классіко, і отримало назву Тіньянелло. У 1975 році білі сорти були остаточно виключені з купажу. З 1982 року купаж залишається незмінним. Tignanello виготовляється тільки в кращі роки і не виготовлялося в 1972, 1973, 1974, 1976, 1984, 1992 і 2002 роках.