У перекладі з італійського "Сассікайя" означає "кам'яна земля". Свою назву вино отримало завдяки кам'янистим грунтам виноградників Каберне Совіньон. Перше вино цієї марки, представлене на ринку, було виготовлено з винограду врожаю 1968 року.
Тенута Сан Гуїдо - один з найвідоміших італійських виробників вина, чиї виноградники знаходяться в тосканському субрегіоні Болгері. Крім вин в господарстві виготовляють традиційну оливкову олію першого холодного віджиму і граппу. Господарство належить італійській виноробній сім'ї Інчіза делла Роккетта, яка по праву вважається піонером в області освоєння бордоских сортів винограду в Італії і створення "супертосканських" вин. Виноградники Сассікайа знаходяться на висоті 80 метрів над рівнем моря. Великий вплив на клімат надають близько розташоване море і пагорби, які оточують виноградники і захищають їх від вітру. Виноградники висаджені за технологією "cordone speronato". Урожайність близько 5000 кг з гектара.
Витримка вина: кожен сорт винограду витримується окремо в барріках з французького дуба (одна третина нового дерево і інші, перший і другий пасаж) 24 місяці.
Після чого вино змішують вже перед бутилюванням.