Витримка: 36 місяців на осаді і 18 місяців в пляшці.
Рабосо, місцева виноградна лоза з чорними ягодами, має давнє походження: його почали вирощувати в Східній частині Венето близько 3000 років тому.
Назва нагадує прикметник «rabioso», термін діалекту, який означає «злий», і саме це слово найкраще описує смак фруктів, які все ще трохи не дозріли і тому в'яжуть. У минулому існувала традиція зберігати пляшку рабосо при народженні дитини та відкривати вино вже на його весіллі.
Назва Маланотте походить від прізвища венеціанської сім'ї Маланотт, які дуже цінували сорт винограду рабосо і вироблене з нього вино.
Потенціал до витримки: до 50 років, досягаючи вершини через 20-25 років від врожаю.