Venezia DOC, найменування контрольованого походження, бере свою назву від міста Венеція (по-італійськи Venezia).
Зона виробництва: вино виготовляється в маєтку Le Ronche, розташованому в м Фоссальта ді П'яве. "Le Ronche" "- це назва місця, де знаходиться цей виноградник, розташований приблизно в 10 км від Адріатичного моря і в 50 км від Доломітових Альп.
Грунт: аллювиальний, виготовлена з «caranto», суміші білої глини і мінералів з Доломітових Альп.
Клімат: м'який, з дуже невеликою кількістю дощів і високою літньою температурою, що дозволяє винограду дозрівати в кращих умовах.
Рік посадки: 1986-2009.
Управління виноградником: для досягнення ідеального дозрівання винограду, крім звичайного управління виноградником, проводиться річна обрізка і обережне проріджування листя. Крім того, врожайність зберігається на дуже низькому рівні, щоб виготовляти виноград, багатий тілом і ароматом.
Потенціал до старіння:
Структура і складність цього вина дозволяють йому поліпшуватися вчасно дозрівання в пляшці, яке може тривати до 15 років, досягаючи вершини після 10 років від врожаю.